L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dissabte, 3 de març del 2012

ASCÓ APLAUDEIX LA PUBLICACIÓ DEL LLIBRE DE RUTES A PEU PELS ESPAIS DE LA BATALLA DE L'EBRE


Ascó va acollir la setmana passada l'acte de presentació a Ascó del llibre Espais de la batalla de l'Ebre. Terra Alta i Ribera d'Ebre. 13 rutes a peu, amb la presència de l'autor, Juan Carlos Borrego. Aquesta va ser la primera d'un seguit de presentacions al territori de la batalla de l'Ebre d'aquest volum recentment editat per Piolet.
L'acte d'Ascó el va iniciar el regidor Pau Daniel Serrano, també vicepresident del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE)  qui va ressaltar la riquesa històrica, el passat i el paisatge d'aquestes terres,  i també que de vegades han de venir persones de fora a valorar el nostre patrimoni, tot referint-se a què l'autor del llibre és de les Roquetes del Garraf, i que d'allí s'ha desplaçat i ha volgut conèixer i fer una immersió en la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.
Pau Daniel Serrano va ressaltar que Ascó té uns espais de gran valor en la batalla de l'Ebre, tant el búnquer dels Reguers com les fortificacions de la serra de la Fatarella i el campament del XVè cos de l'Exèrcit republicà, un capital d'interès mundial, de la conservació i difusió del qual cap saber-ne treure profit.
L'escriptor de la Fatarella, Josep Gironés, va presentar Juan Carlos Borrego com un expert autor de guies de muntanya i de recorreguts culturals, també com un autor de literatura premiada. El seu llibre Cafè amb sal va guanyar el XXI premi de narrativa breu Ciutat de Mollerussa 2009. Després d'una reflexió sobre la patrimoni que caracteritzen  les persones i els territoris, i específicament el de la Terra Alta i la Ribera, va destacar que aquesta guia conté una valuosa recerca històrica i cultural i va assegurar que aquest llibre és un convit per a que moltes persones visitin les nostres terres.
Juan Carlos Borrego va explicar el procés de creació de lllibre, per encàrrec editorial. La voluntat de donar a conèixer la Terra Alta i la Ribera d'Ebre a través de la Batalla de l'Ebre. El plantejament d'uns itineraris que incloguessin més espais que els protagonistes d'aquesta batalla de 115 dies que va marcar el resultat de la Guerra Civil. El guiatge del COMEBE en la realització dels 13 itineraris, amb un contingut didàctic, la presentació de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, els espais senyalitzats i els centres d'interpretació. Una aventura que es transforma en llibre de rutes amb 3 criteris: passar pels espais senyalitzats més emblemàtics de la batalla. Incloure-hi elements patrimonials, com ara ermites, que no hi tenen a veure però que sí que són interessants des del punt de vista patrimonial, i la inclusió de les percepcions personals de l'autor.
Una sala d'actes de l'Ajuntament d'Ascó plena va aplaudir la realització i presentació d'aquest llibre de 13 rutes de riu, de serralada i d'altiplà dels espais de la batalla de l'Ebre.


Volem agrair a Josep Gironés la cessió de les fotografies que publiquem junt amb aquesta crònica de l'acte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada