L’elaboració casolana de licors era un costum ben arrelat, encara que a poc a
poc s’ha anat perdent. Les receptes es transmetien d’una generació a l’altra
gairebé com si de secrets de família es tractés. En aquest llibre s’han
recuperat fórmules de licors d’herbes aromàtiques, com la ratafia; licors de
fruites amb cireres de pastor o magranes; licors de flors, com la d’ametller o
la flor de magnòlia, freqüent al Priorat, o licors amb llet com el de cabra de
Tivissa.
També s’han recollit les formes d’elaboració de vins generosos,
licorosos i aromatitzats, a més de remeis populars per alleugerir o curar
afeccions. Per acabar hi són presents receptes de pastes i cócs, molt populars a
la Ribera d’Ebre, en les quals s’empra l’aiguardent com a aromatitzant.
Títol: Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos, Priorat, Terra Alta i Ribera d'Ebre
Autores: Anna Figueras i M. Teresa Castelló
Editorial: Farell
Col·lecció: Rebost i cuina, 6
ISBN: 978-84-92811-36-6
PVP: 17 euros
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada