L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dissabte, 31 de març del 2012

LA CUINA DE LA TERRA ALTA, DE TERESA LLUÍS I LORETO MEIX


La Teresa Lluís i la Loreto Meix han recorregut tots els pobles de la Terra Alta per parlar amb altres dones d'una passió que comparteixen: la cuina. D'aquelles converses n'han sortit aquest llibre, en el que recullen i expliquen prop de cent-vuitanta receptes. Ho fan amb un llenguatge planer, sense artificis, que s'adiu amb la cuina terraltina. Les autores, que també comparteixen la seva formació humanista, han volgut incidir en els aspectes socials i culturals de la cuina, en el "menjar i viure", en un ampli apartat etnogràfic que introdueix el receptari, exhaustiu, i que abasta tota la tradició culinària conservadada com un tresor de generació en generació: sopes i escudelles, verdures, llegums i pataques, arrossos i pasta, ous, formatges i caragols, pa i coques salades, peix, carns, ous i caça, dolços, conserves i licors.
En tot cas, elles insisteixen a dir que aquest llibre vol ser el seu petit homenatge a l'excel·lent patrimoni culinari de la Terra Alta. Un llibre dedicat a les dones terraltines i per a que tothom se'n llepi els dits!!!

Títol: La cuina de la Terra Alta
Editorial: Batak Editorial
ISBN: 978-84-935512-1-6
PVP: 20 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada