L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dijous, 12 d’abril del 2012

EL CASTELL DE MIRAVET, D'ARTUR BLADÉ I DESUMVILA


La fortalesa de Miravet és l'element patrimonial i turístic més visitat de la Ribera d'Ebre i de les Terres de l'Ebre, un element clau en la història de Catalunya  que presideix bona part del curs català del riu Ebre i constitueix una referència tant per a l’entorn com per als coneixedors dels castells i la història. De fet, aquesta obra imponent va tenir un protagonisme reiterat en els diversos atzars bèl•lics des dels temps musulmans fins a la Batalla de l’Ebre.
L’any 1966, l'insigne Artur Bladé va escriure aquest resum de la història del castell, que novament va ser reimprès més de quaranta anys després en la col·lecció Episodis de la història de Rafael Dalmau Editor.
En l'any que fa 700 de la proclamació de la butlla Vox clamantis per la qual el Papa dissolia l’Orde del Temple volem recuperar aquesta publicació que posa de relleu el passat templer del castell de Miravet dins la commemoració de l’efemèride que comportà la desaparició de l’orde i la persecució dels seus membres.

Títol: El castell de Miravet
Autor: Artur Bladé
Editorial: Rafael Dalmau
Col·lecció: Episodis de la història, núm. 80
ISBN: 9788423202812
PVP: 6 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada