L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimecres, 11 d’abril del 2012

UN SOJORN A BADEN BADEN, DE JOAN GINÉ-MASDÉU


El món novel·lesc de Joan Giné-Masdeu retorna en aquest aplec de relats amb més força encara: el Camp de Tarragona, Falset, el Priorat, el Pirineu gironí… Escenaris que s’alternen en un gran cal·lidoscopi ple de colors i de sensacions al voltant de la solitud, el desarrelament, l’amor al límit i el desencís —dels quals el lector pot fer-ne la seva pròpia lectura. Només un viatge a la ciutat balneària de Baden-Baden o el projecte d’excursió a Cortina d’Ampezzo fan possibles les fugides i els retorns constants amb què l’autor intenta arrambar les contradiccions i malícies d’un país que tant estima i que l’omple d’il·lusions fins a l’ofec.         
Joan Giné-Masdeu, nascut a Falset el 1950, és llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona. A finals dels anys seixanta, contacta amb altres joves estudiants i publica el llibre Poemes ara (1971). Traslladat com a professor de Llengua i Literatura a Salou i, més tard, a Tarragona, publica dos reculls més, A frec de capitell (1978) i Quadern de geografia (1982). El 1979 guanya el premi de poesia Ramon Muntanyola. Després d’un llarg parèntesi, retorna a la palestra literària i guanya el XX Premi Pin i Soler de novel·la, el novembre del 2009, amb l’obra Els cavalls a la casa de les roses surant, que es publica amb el títol El genet nu. El 2011 participa en l’antologia magna Poesia de frontera. En aquest volum,Un sojorn a Baden-Baden, en Giné-Masdeu aplega tretze relats que consoliden el seu estil narratiu propi, en què realitat i sensualitat lliguen de forma sorprenent amb un llenguatge fluctuant i directe. 

Títol: Un sojorn a Baden Baden
Autor: Joan Giné-Masdéu
Editorial: Cossetània
Col·lecció: Notes de color, 47
ISBN: 978-84-15456-09-4
PVP: 12,10 euros                 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada