L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dimecres, 10 de novembre del 2010

ASCÓ PREPARA LA CONTINUÏTAT DE L'AGERMANAMENT AMB LA POBLACIÓ FRANCESA DE MARINES



Ascó es va agermanar amb la població francesa de Marines aquest juny passat, i a hores d'ara ja està preparant els actes que donin continuïtat anual a aquesta voluntat de confraternització entre poblacions de diferents països europeus. 

Tant els veïns i veïnes d’Ascó com els d’aquest poble proper a París tindran l’oportunitat de gaudir de vàries activitats organitzades pels comitès d’agermanament d’ambdós municipis, ja que els dos pobles agermanats tenen previst organitzar trobades una vegada a l’any. En una ocasió seran els asconencs i asconenques qui viatgin a Marines i l’any següent seran els veïns i veïnes de Marines els qui visitin Ascó.

L’agermanament és una oportunitat per compartir projectes, cultures, iniciatives etc. entre els pobles, com ara organitzar activitats esportives i també intercanvis entre estudiants. Aquesta és una bona manera perquè els joves coneguin i comparteixin diferents cultures i llengües.

A principis d’any, per Sant Antoni, el comitè d’agermanament de Marines va venir a Ascó per conèixer la festivitat més significativa del poble i de la comarca, que va ser declarada el mes de maig Festa Patrimonial d'Interès Nacional per part de la Generalitat de Catalunya. Al mes de juny, el comitè d’agermanament d’Ascó va viatjar a Marines per signar el conveni d’agermanament i, a la vegada, aprofitar per conèixer el poble i la seva gent.

Un cop ambdues poblacions van agermanar-se, van comprometre’s a aportar importants beneficis a les seves poblacions, a compartir els seus problemes, intercanviar opinions... I és que un agermanament és un compromís a llarg termini entre els dos pobles agermanats més enllà dels canvis en la vida política de cadascun d’ells. La clau la tenen les autoritats locals i, sobretot, els ciutadans, ja que són ells qui donen vida a l’agermanament.

Per això, l’Ajuntament comunica que ha editat un tríptic informatiu per a tots els veïns i veïnes d’Ascó per tal de donar-los a conèixer detalladament els avantatges d’aquesta nova iniciativa i animar-los a participar-hi.

Els interessats en formar part de l’agermanament o bé en obtenir més informació respecte les activitats programades, també poden dirigir-se al departament de Cultura de l’Ajuntament, bé personalment o a través del telèfon 977 40 50 06.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada