L'APARADOR DE CAN SOLFA

Si us interessen aquests o altres llibres, envieu-nos una petició a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com i treballarem per satisfer-la.

VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres llibres i autors d'interès local i territorial, continueu llegint aquest bloc.

dissabte, 20 de novembre del 2010

RESTAURAT UN CAMPAMENT REPUBLICÀ DE LA GUERRA CIVIL SITUAT A LA SERRA DE LA FATARELLA D'ASCÓ

El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) ha pràcticament enllestit les tasques de rehabilitació d'un antic campament militar construït l'any 1938 per l'exèrcit republicà a la serra de La Fatarella, dins al terme municipal d'Ascó. El COMEBE, del qual Ascó en forma part, ha invertit 18.000 euros en aquesta tasca de recuperació d'un dels espais clau de la Batalla de l'Ebre, on els historiadors calculen que s'hi podien refugiar més de 3.000 combatents. Acabades les feines de desbrossament i adequació de l'entorn, durant les properes setmanes se senyalitzarà l'espai amb l'objectiu d'incloure'l a la ruta dels llocs visitables de la Batalla de l'Ebre. 
El campament, situat a la vessant de la muntanya i en quatre terrasses a diferents nivells, està construït en pedra i comptava amb cambres resguardades per als comandaments i indrets protegits foradats a la pedra que podrien haver servit de refugi en cas de bombardeigs. Aquesta actuació del COMEBE ha permés recuperar una de les quatre terrasses amb què comptava el campament, molt deteriorat pel pas del temps.
A banda d'aquest campament republicà, l'Ajuntament d'Ascó i el COMEBE estan enllestint també les obres de rehabilitació d'un antic búnker al camí dels Reguers. Es tracta del búnker més ben conservat de la zona i l'objectiu d'aquesta actuació és convertir-lo en un nou espai dins la ruta d'indrets visitables de la Batalla de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada